انواع شیشه های ساختمانی

 

شیشه فلوت

شیشه های فلوت یا خام اولین حالت شیشه ی تولید شده می‌باشد که در ضخامت های مختلف از 2 میلی متر تا بیش از 20 میلی متر تولید و عرضه می شود.(معمولا در ضخامت های 4 تا 8 میلی متر فرآوری و استفاده می شوند.) این محصولات به عنوان شیشه های خام و سکوریت نشده، ابتدایی و شکننده‌ ترین ساختار شیشه های ساختمانی را داشته و بواسطه عملیات حرارتی و افزودن لایه های محافظ به شیشه هایی به مدل های دیگر تبدیل می شوند اما در همین حالت باید شیشه به صورت دقیق برش داده شود و سوراخکاری های لازم برروی آن انجام شود زیرا پس از سکوریت و لمینت کردن این امکان وجود ندارد.

شیشه های فلوت به دلیل وجود ناخالصی های زیاد، از درجه شفافیت کمتری برخوردار هستند. به همین علت به شیشه سبز نیز معروف هستند.

شیشه مشجر یا طرح دار

از انواع شیشه های مشجر یا طرح دار در مکان های خصوصی استفاده می‌شود تا از بیرون به داخل دید نداشته باشیم و همچنین نور به میزان کافی به داخل وارد شود.

شیشه سوپر کلیر

شیشه های با کیفیت سوپر کلیر از درجه ناخالصی و موج کمتری نسبت به انواع شیشه های فلوت برخوردار هستند. همچنین از لحاظ کیفی نسبت به شیشه های فلوت از درجه بالاتری برخوردار است و شیشه دارای رنگ سبز کمتری می‌باشد.

این نوع از شیشه ها قبل از سکوریت و لمینت شدن باید به صورت دقیق برش داده و سوراخکاری شوند زیرا این امکان در شیشه های سکوریت وجود ندارد. شیشه های کلیر بعد از سکوریت شدن عمدتا در کاربردهای معماری شیک و مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا شیشه های سوپر کلیر، سکوریت شده امنیت بالایی را در محیط فراهم می کنند و از مقاومتی 5 برابر شیشه معمولی برخوردارند.

 

شیشه هوشمند یا مات شونده

شیشه های هوشمند به نوعی از شیشه گفته می‌شوند که با استفاده از جریان برق شیشه مات یا روشن‌ شده و در واقع میزان جذب نور در شیشه های هوشمند را می‌توان به‌ صورت دستی و تنها با فشردن یک کلید تغییر داد. این نوع شیشه ها اغلب به صورت لمینت هستند. که علاوه بر خاصیت های شیشه لمینت، با طلق PDLC موجود بین دوشیشه امکان مات و یا شفاف شدن در کسری از ثانیه با استفاده از جریان برق را دارا هستند.

از انواع شیشه های مات شونده برای ایجاد حریم خصوصی در ساختمان های مسکونی و اداری استفاده می‌شود و می توانند نقش بسزایی در طراحی های نوین ساختمانی داشته باشند. 

شیشه آینه ای یا رفلکس

از انواع شیشه های آینه ای یا رفلکس بیشتر در نمای بیرونی ساختمان ها استفاده می‌شود. زیرا با بازتاب نور خارجی باعث کاهش نفوذ نور به داخل ساختمان می‌شود. این نوع شیشه ها در سمتی که نور بیشتری وجود داشته باشد، خاصیت آینه ای دارند. در روز خاصیت آینه ای بودن این شیشه ها فقط در سطح خارجی قابل مشاهده است و در داخل ساختمان مانند شیشه ی معمولی می‌باشد و باعث کم شدن نفوذ نور خورشید به داخل می‌شود. و در شب که فضای داخلی ساختمان ها از فضای بیرونی روشن تر باشد این ویژگی برعکس می‌باشد.

نحوه تولید شیشه رفلکس را می توان مانند شیشه معمولی می باشد با این تفاوت که بعد از اتمام مراحل کار روی شیشه را با انواع فلزاتی مانند نقره، نیکل، کروم، مس و یا آلومینیوم پوشش داده می‌شود.

شیشه سکوریت

شیشه سکوریت (یا شیشه میرال) در مکان ها و فضاهایی که استحکام، مقاومت و ایمنی مد نظر طراحان و معماران باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا شیشه های سکوریت در مقایسه با شیشه خام، در مقابل شکستگی و گرما مقاومت بیشتری دارد و مقاومت مکانیکی آن 5 برابر بیشتر از شیشه های خام است. در صورت شکست، شیشه سکوریت به قطعات کوچک با لبه های صیقلی تبدیل می شود که قدرت برش بسیار کمتری نسبت به انواع شیشه های معمولی دارد. همین امر موجب افزایش ایمنی شده و خطر صدمه دیدن افراد را کاهش می دهد. یکی از معایب شیشه سکوریت این است که بعد از شکل گیری و حرارت دیگر نمی توان آنها را برش یا سوراخ کرد و اگر با الماس شیشه بری برخورد کنند خُرد می شوند.

 

شیشه لمینت

شیشه های لمینت از پرس کردن دو یا تعداد بیشتر لایه های  شیشه و طلق لمینت مابین به وجود می‌آیند و در مکان هایی که به ایمنی و استحکام بسیار بالایی نیاز داریم (به عنوان مثال در جانپناه های شیشه ای) استفاده می‌شوند. شیشه های مورد استفاده برای ساخت شیشه‌ های لمینت می‌تواند از انواع شیشه‌ های معمولی، شیشه سکوریت، شیشه رنگی، شیشه فلوت و … باشد.

وجود طلق های PVB در میان دو لایه شیشه باعث می شود که شیشه پس از شکستن فرو نریزد و ذرات شیشه خرد شده بصورت چسبنده به طلق نگهداشته شده و از جدا شدن و پخش شدن آنها در محیط جلوگیری شود به همین جهت استفاده از شیشه های لمینت در ساختمان های مرتفع در جلوگیری از خطرات ناشی از حوادث طبیعی مثل زلزله و آتش سوزی که باعث فرو ریختن شیشه های معمولی و سکوریت می شود بسیار موثر است.

انواع شیشه رنگی

از شیشه های رنگی بیشتر در ویترین مغازه ها، نمایشگاه ها، آزمایشگاه ها، ساختمان های صنعتی و ساختمان های مسکونی با طراحی خاص و با توجه به کاربری پروژه به کار می روند. این شیشه ها در مقایسه با شیشه های معمولی بخش اعظمی از نور را جذب و بخش کمتر را از خود عبور می دهند.

شیشه ها به دو روش کلی به شیشه های رنگی تبدیل می شوند. در روش اول هنگام ساخت شیشه، برخی مواد شیمیایی به مصالح اولیه آن اضافه می شود که شیشه را به رنگ های مختلفی در می آورد. در روش دوم، شیشه معمولی و بی رنگ را درون مذابی از شیشه رنگی فرو برده و از این طریق آن را رنگی می کنند.

همچنین برای رنگی کردن شیشه های لمینت میتوان از طلق مابین رنگی استفاده کرد و در این مدل شیشه ها بی رنگ باقی می‌مانند.